Parteneri

Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC)

Guvernul Elveţiei a deschis un birou permanent în Republica Moldova în anul 2000. Biroul de Cooperare al Elveţiei are statut de misiune diplomatică şi reprezintă Ambasada Confederaţiei Elveţiene, cu sediul la Kiev, Ucraina.

SDC a sprijinit, începând cu anul 2006, modernizarea sistemului de ocrotire a sănătăţii mamei şi copilului. Cele trei centre regionale de pediatrie de urgenţă, create cu sprijinul SDC în nordul, centrul şi sudul ţării, au obţinut capacităţi suficiente pentru a administra cazurile de urgenţă pentru sănătatea copilului în conformitate cu cele mai recente standarde de calitate în domeniul medical.
Detalii

Ministerul Sănătăţii

Ministerul Sănătății și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare au semnat la 25 octombrie 2013 un Memorandum de înțelegere cu privire la implementarea cu succes a Proiectului „Regionalizarea Serviciilor Pediatrice de Urgență și Terapie Intensivă” (REPEMOL), Faza III.

Memorandumul este bazat pe Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Confederației Elvețiene cu privire la Asistența Umanitară și Cooperarea Tehnică din 20 septembrie 2001 și stipulează prevederile tehnice detaliate cu referire la implementarea Proiectului REPEMOL.
Detalii
« Prima pagina Pagina precedenta 1 2 3 Ultima pagina »