Urgentiștii moldoveni apreciați la Conferința Națională de Medicină de Urgență din România

Un grup de medici urgentiști din Republica Moldova au participat la a XVII-a Conferință Națională de Medicină de Urgență „Urgent Med Equity” 2016, unde au fost apreciați pentru lucrările prezentate în plen.

Astfel, prezentările medicilor Natalia Catanoi și Serghei Moșneguțu cu genericul „Impactul HTA asupra morbidității populației prin boli cerebrovasculare în Republica Moldova” și, respectiv, Sindromul Coronarian Acut – oportunități și dificultăți la etapa de prespital” au fost analizate cu entuziasm de către organizatori ca fiind „foarte importante și utile în practica medicului de urgență”.

Participanții moldoveni au participat și la două ateliere practice esențiale pentru activitatea urgentistului cu privire la „Managementul caii aeriene în medicina de urgență – videointubația” și „Sonostetoscopul în practica medicului de ambulanță sau în urgențele din prespital”. La finele lecțiilor practice, cei prezenți au susținut evaluări și au primit diplome.

Proiectul REPEMOL a susținut participarea a cinci urgentiști la lucrările Conferinței Naționale de Medicină de Urgență „Urgent Med Equity” 2016.