Medicii și asistentele de familie practică manevre medicale întru ajutorarea copiilor în stări de urgență

Medicii de familie și asistentele medicale din centrul și sudul țării practică manevre suport vital de bază pentru a ajuta copiii în stări de urgențe.

Proiectul REPEMOL a inițiat asemenea cursuri în faza III pentru a spori rolul comunității în creșterea șanselor de supraviețuire a copiilor, având în vedere că prima verigă a sistemului de sănătate în comunitate este medicul de familie sau asistenta medicului de familie - persoana care este apelată în cazuri de urgență și în care comunitate are o mai mare încredere.

Acest curs durează 3 zile și este bazat pe cursul internațional „Suportul Vital de Baza Pediatric” care pe plan internațional durează o zi, în Moldova, necesitățile au arătat că pentru a atinge un standard de calitate mai bun în instruire acest curs durează 3 zile. Cursul este desfășurat de către formatori regionali anterior instruiți în cadrul Proiectului REPEMOL de către experți internaționali în domeniu. Formatorii regionali sunt în mare parte colaboratori ai serviciilor de urgență prespitalicească, precum și ai spitalelor raionale.