Cărți de 1,5 milioane lei pentru capacitarea specialiștilor medicali autohtoni

15 august 2017

Un nou lot de cărți specializate în valoare de 1,5 milioane lei a fost donat instituțiilor medicale, în cadrul Proiectului REPEMOL, pentru capacitarea și educația continuă a specialiștilor medicali din țară.

Cele 23 de titluri medicale de ultimă oră, în aproximativ două mii de exemplare, au fost dăruite Centrului Național de Asistență Medicală de Urgență Prespitalicească, Institutului Mamei și Copilului, Spitalului Clinic Municipal pentru Copii „V. Ignatenco”, Spitalului Clinic Municipal Bălți, Spitalului Raional Cahul, Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, tuturor spitalelor raionale, Universității de Medicină și Farmacie „N.Testimițanu”, Centrului de Educație Medicală Continuă a Personalului Medical și Farmaceutic cu Studii Medii, precum și Centrului de excelență în medicină şi farmacie „Raisa Pacalo”.

Cărțile specializate constau din titluri de ultimă oră în domeniul urgențelor medicale, terapiei intensive și pediatriei, printre care se numără protocoale, manuale, atlasuri, ghiduri și tratate medicale.