Comunicare

Lecții de educație rutieră pentru adolescenții din taberele de vară

Educatorii Y-Peer au ținut lecții de educație rutieră pentru tinerii din taberele de vară, în cadrul colaborării cu Proiectul REPEMOL pentru promovarea metodelor de prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea copiilor și tinerilor.
Detalii

REPEMOL a lansat un concurs de proiecte de educație rutieră în școli

Proiectului REPEMOL, în parteneriat cu Inspectoratul Național de Patrulare, a lansat un concurs de proiecte de educație rutieră în școli cu genericul „10 minute de educație rutieră pe zi îți salvează viața. Acționează!”.
Detalii

„În siguranță la școală, în siguranță acasă” cu elevii, părinții și profesorii

Elevii, părinții și profesorii Liceului Teoretic „Universul” din mun. Chișinău s-au mobilizat pentru sporirea securității copiilor în drumul lor de acasă la școală și de la școală – acasă în cadrul Programul-pilot „În siguranță la școală, în siguranță acasă”.
Detalii

Lecții de educație rutieră la puterea a 3-a!

 Trei clase primare din cadrul Liceului Teoretic „Universul” din capitală s-au întrecut în demonstrarea celor mai reușite metode de învățare a regulilor de circulație rutieră. Lecțiile au fost organizate în cadrul Programului „În siguranță la școală, în siguranță acasă”, implementat prin cooperarea mai multor parteneri, printre care Proiectul REPEMOL, Automobil Club Moldova și Inspectoratul Național de Patrulare.
Detalii

Noi colaborări pentru prevenirea accidentelor casnice și rutiere la copii

Cinci centre de sănătate publică (CSP) din republică au elaborat Planuri de acțiuni pentru prevenirea traumatismului la copii (accidentelor casnice si rutiere): CSP mun. Chișinău, CSP Cahul, CSP Ungheni, CSP Orhei și CSP Comrat, cu suportul metodologic al Centrului Național de Sănătate Publică și Proiectul REPEMOL.
Detalii

Elevii țin lecții de educație rutieră altor elevi

Elevii Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", or. Singerei au dat o lecție de educație rutieră micuților de la Grădinița 6 din localitate! Ei au discutat împreună cu educatorii și micuții despre semnificația principalele indicatoare rutiere pentru pietoni, a regulilor de traversare la semafor și zebră, precum și au privit filmulețe tematice.
Detalii

Orășel al copiilor pentru studierea regulilor de circulație

Copii orașului și întregului raion Ialoveni au primit în dar un Orășel al copiilor pentru studierea regulilor de circulație, cadou posibil datorită unei colaborări fructuoase între Proiectul REPEMOL, Primăria Ialoveni, Consiliul Raional Ialoveni, Liceul Teoretic "Petre Ştefănucă" , SA Drumuri Ialoveni, cu suportul financiar al Swiss Cooperation in Moldova.
Detalii

Educație rutieră pentru părinți

În scopul sporirii conștientizării riscurilor accidentelor rutiere și răspândirii metodelor de prevenire a accidentelor în trafic cu implicarea copiilor, Proiectul REPEMOL în colaborare cu Fundația ProtectMD desfășoară o serie de seminare de educație rutieră pentru părinți și alți îngrijitori ai copiilor.
Detalii

15 ani de asistență elvețiană în Moldova

Proiectul REPEMOL împreună cu beneficiarii săi a sărbătorit 15 ani de activitate a Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare în Moldova.
Detalii

Tinerii învață alți tineri cum să se comporte în trafic

Educația rutieră de la egal la egal! Tinerii învață alți tineri cum să se comporte și cum să fie în siguranță în trafic.
Detalii

Rezultatele sistemului de sănătate publică în prevenirea accidentelor casnice la copii

Specialiștii în sănătate publică au împărtășit experiența de un an în implementarea activităților de prevenire a traumatismelor casnice la copii.
Detalii

Micii pietoni și bicicliști sunt ajutați de polițiști să respecte regulile de circulație

Peste 1200 de copii din taberele de odihnă „Poienița Veselă ” din raionul Ialoveni, „Perlele Nistrului” și „Energy Camp” din orășelul Vadul lui Vodă au fost vizitate de inspectorii de patrulare care i-au instruit cum să se protejeze de accidente în trafic și care sunt comportamentele responsabile și sigure în stradă.
Detalii

Campania „Știi să eviți pericolele străzii?” în ospeție la copii

Elevii claselor primare din mai multe instituții de învățământ din țară au participat la lecții de educație rutieră ținute de polițiști de patrulare în cadrul Campaniei „Știi să eviți pericolele străzii?”, desfășurată de Proiectul REPEMOL în colaborare cu Inspectoratul Național de Patrulare.
Detalii

Copii au educat adulții cum să traverseze corect strada

Elevii grupului de inițiativă REPEMOL împreună cu poliția de patrulare și Automobil Club Moldova au dat o lecție de educație rutieră adulților, împărțind bomboane și sfaturi rutiere pietonilor.
Detalii

Primii voluntari-adolescenți în cadrul Campaniei „Știi să eviți pericolele străzii?”

Primii voluntari-adolescenți în cadrul Campaniei naționale de prevenire a accidentelor rutiere la copii „Știi să eviți pericolele străzii?” au primit diplome din partea Proiectului REPEMOL, Automobil Club Moldova și Inspectoratului Naționale de Patrulare. Felicitări copiilor minunați cărora le pasă de viața și sănătatea semenilor lor!
Detalii

Stimați șoferi, nu vă grăbiți! Sunteți și voi părinți!

Pompieri din Marea Britanie, polițiști de patrulare din R. Moldova, elevii grupului de inițiativă REPEMOL din cadrul Liceului Spiru Haret și Automobil Club Moldova au desfășurat un marș al siguranței rutiere cu genericul „Salvați viețile copiilor” pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.
Detalii

Pietonii au defilat drapeluțe pe zebră întru sporirea vigilenței participanților la trafic

Încă o frumoasă activitate de educație rutieră a fost desfășurată în cadrul Săptămânii mondiale ONU a siguranței rutiere dedicate copiilor, cu genericul „Salvați viețile copiilor!” și cu ocazia decadei naționale „Avertisment pentru pieton”. De această dată, elevii grupului de inițiativă REPEMOL, Inspectoratul Național de Patrulare și Automobil Club Moldova au îndemnat pietonii să defileze drapeluțe pe zebra, astfel atrăgând atenția altor pietoni, dar și a șoferilor asupra importanței vigilenței și respectului reciproc în trafic.
Detalii

Jurnaliștii regionali au aflat cum poliția previne accidentele rutiere la copii

Mai mulți jurnaliști ai posturilor TV regionale (Canal Regional) și-au unit eforturile cu Inspectoratul Național de Patrulare pentru prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea copiilor. Ei au aflat despre activitățile desfășurate de poliție în scopul informării populației despre securitatea rutieră a copiilor, activități desfășurate în parteneriat cu REPEMOL.
Detalii

Copiii învață de la păpuși cum să evite pericolele străzii

Educația rutieră pentru copii poate fi foarte captivantă, mai ales dacă aceasta se desfășoară în cadrul unui teatru pentru păpuși, și nu între pereții unei școli. Spectacolul-lecție interactivă de educație rutieră „Tronca-ponca, vîj” este un nou proiect educativ-instructiv, lansat joi, 27 noiembrie, de Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță” din Chișinău, în parteneriat cu Inspectorat Național de Patrulare și Proiectul moldo-elvețian REPEMOL– Regionalizarea Serviciilor Pediatrice de Urgență și Terapie Intensivă în R. Moldova. Reprezentația a fost montată în cadrul Campaniei de prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea copiilor „Știi să eviți pericolele străzii?”, desfășurată de Proiectul REPEMOL în colaborare cu Inspectoratul Național de Patrulare.
Detalii

„ȘTII SĂ EVIȚI PERICOLELE STRĂZII?” – CAMPANIE NAȚIONALĂ DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR RUTIERE LA COPII

Copii din R. Moldova, familiile acestora și comunitățile din care fac parte vor fi informate despre riscurile accidentelor rutiere și metodele de preîntâmpinare ale acestora în cadrul Campaniei naționale de prevenire a accidentelor rutiere la copii „Știi să eviți pericolele străzii?”. Aceasta a fost lansată miercuri, 17 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă la Chișinău.
Detalii

"O casă fără pericole pentru copilul tău"

Campania națională de comunicare ”O casă fără pericole pentru copilul tău!” este o componentă cu rol preventiv în cadrul Proiectului moldo-elvețian ”Regionalizarea serviciilor pediatrice de urgenţă şi terapie intensivă din Republica Moldova” (REPEMOL), implementat de ”Centrul pentru politici și servicii de sănătate” (CPSS), cu suportul financiar al Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare (SDC).
Detalii

4 ministere angajate în prevenirea accidentelor domestice și rutiere la copii

În Faza a II-a a Proiectului REPEMOL, implementarea Campaniei ”O casă fără pericole pentru copilul tău!” s-a realizat printr-o abordare intersectorială. Astfel, Campania s-a relansat printr-un efort comun a 4 ministere, în baza unui acord interministerial, semnat în 20 decembrie 2011. Ampla acţiune a fost inițiatăn de Ministerul Sănătății, căruia i-a revenit principalul efort de comunicare, fiind sprijinit de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Interne (Inspectoratul Național de Patrulare), care au avut responsabilități specifice.
Detalii

Vizitele de consiliere în familiile cu copii de 0-5 ani văzute prin ochii coordonatorilor locali din sistemul de sănătate

În timpul acestor vizite de consiliere, asistenții medicali au ajutat părinții să identifice pericolele din locuințele lor și i-au sfătuit să folosească unele metode simple de protecție a copiilor. Multe dintre aceste metode nici nu necesită cheltuieli financiare.
Detalii

Coordonatorii din domeniul asistenţei sociale despre Campanie

Campania ”O casă fără pericole pentru copilul tău!” a venit cu mesaje importante care, chiar de la prima vizită, au schimbat multe lucruri în familiile consiliate de asistenții sociali. În primul rând, familiile și-au schimbat viziunea față de creșterea și educarea copiilor, viziune preluată de la părinţi, rude, vecini precum că micuții au voie să se joace nesupravegheați de maturi prin curte, pe şes sau în afara ogrăzii.
Detalii

Campania văzută prin ochii părinţilor

„Am citit ghidul pe care ni l-a dat asistenta medicală împreună cu soția și cu cei trei copii ai noștri. Ne străduim să asigurăm siguranța copiilor noștri, căci ei sunt bucuria și viitorul nostru. Ne-am condus de unele sfaturi din ghid – dacă copii ne sunt sănătoși, înseamnă că sunt rezultate!”. (Dinu Cupceanu, s. Rădoaia, r-nul Sângerei)
Detalii

Concursul pentru asistentele medicale de familie

Campania a ajuns în fiecare familie cu copii de 0-5 ani prin intermediul asistentelor medicale de familie – principalii mesageri ai Campaniei. Consilierea familiei – efectuată la modul să responsabilizeze și să mobilizeze părinții - este o abilitate de care depinde, în mare măsură, succesul unei activități de comunicare. De aceea, Proiectul a lansat un concurs pentru asistentele medicale „Cel mai bun consilier medical pentru familiile cu copii de 0-5 ani”, pentru a încuraja consilierea profesionistă și angajamentul cadrelor medicale în efectuarea activităților interpersonale în Campanie.
Detalii